Dating in Amsterdam: waar moet ik beginnen?

Dating in Amsterdam: waar moet ik beginnen?

Het vinden van een leuke date is in de afgelopen jaren steeds gemakkelijker geworden! Een date in Amsterdam vond je vroeger door naar een kroeg in de stad te gaan. Nadat je een aantal keer met dezelfde single man of vrouw gesproken had, volgde vaak een eerste date buiten de kroeg. Tegenwoordig hoef je niet meer naar een kroeg om een match in Amsterdam te vinden. Kijk naar de mogelijkheden die de verschillende datingapps en online datingsites je bieden! In dit artikel vertellen we je meer over het vinden van een match via een datingsite. Om vervolgens met deze match een date in Amsterdam te organiseren.

Online dating voor singles uit Amsterdam

Online dating begint bij het vinden van een geschikte datingsite. Datingsites zijn in de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Dit maakt het steeds makkelijker om een geschikte match te vinden! Zo heb je datingsites die specifiek bedoeld zijn voor singles die zoeken naar seksdates, datingsites die zich richten op homo’s en lesbiennes, enzovoorts. Door je aan te melden op een datingsite die zich focust op het type single wat je zoekt, zal het vinden van een leuke match makkelijker worden. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie heb je immers niets aan een match met iemand die zoekt naar een snelle seksdate.

Dating in Amsterdam via Pepper

Een van de meest bekende online datingsites van dit moment is Pepper. Deze datingsite focust zich niet op een specifieke doelgroep, maar kan door iedere single gebruikt worden om matches te vinden. Het leuke aan datingsite Pepper is de mogelijkheid om een fotocollage te maken. Gebruikelijker is het dat een datingsite je vraagt om je profiel in te vullen met je hobby’s, je haarkleur, je geloof, enzovoorts. Op basis van andermans profiel kun je vervolgens op zoek gaan naar leuke matches! Door een fotocollage te creëren krijgen anderen direct te zien wie je bent, wat je hobby’s zijn, etc. Andersom zie jij ook direct hoe andere leden van dit datingnetwerk eruit zien.

Lexa: een datingsite voor iedere single

Net als Pepper is ook Lexa een van de datingsites die zich op een heel breed publiek richt. Deze datingsite maakt het mogelijk om leuke matches bij jou in de buurt te vinden, met enige hulp van een speciaal algoritme. Dit algoritme koppelt je aan een ander lid, op basis van jullie profielen. Uit jullie profielen kan het algoritme afleiden wat jullie gemeenschappelijke interesses zijn, of jullie op elkaar zouden kunnen vallen op basis van jullie voorkeuren, enzovoorts. Dankzij dit algoritme wordt de kans op een leuke match via Lexa relatief groot! Het spreekt voor zich dat het sterk aan te raden is, om je profiel op Lexa zo volledig mogelijk in te vullen.

Een match vinden via Tinder

Een derde mogelijkheid om een leuke date in Amsterdam te kunnen organiseren, is het gebruik van Tinder. Deze datingapp is relatief nieuw, zeker in vergelijking met Lexa en Pepper. Toch is Tinder ontzettend populair in Nederland! Met name jongeren gebruiken de app veel om leuke singles in hun omgeving te ontmoeten. Mede doordat dat app gratis te gebruiken is en daarbij erg simpel werk. Voeg een of meerdere foto’s aan je profiel toe, geef een korte omschrijving van jezelf en start direct met zoeken. Het leuke aan Tinder is de mogelijkheid om aan te geven binnen welk bereik je wilt zoeken naar single mannen en vrouwen. Je kunt zo heel specifiek aangeven, dat je singles uit Amsterdam of de omgeving hiervan zoekt.

Het eerste contact via online datingsites

Een online datingsite werkt logischerwijs anders dan het ontmoeten van singles in de kroeg in Amsterdam. In een kroeg kun je niet om elkaar heen en reageer je meteen op wat een ander je vertelt. Hierbij loop je het risico dat het gesprek al snel doodloopt en jullie wegen weer scheiden. Bij het contact via een online datingsite zal de reactie van een potentiële match in Amsterdam niet direct komen. Sommige leden zullen het zelfs enigszins vervelend vinden als je direct op ze reageert! Dit kan immers wanhopig overkomen op een ander. Wees je hier vooraf goed van bewust en besef je, dat jullie eerste date in Amsterdam niet van vandaag op morgen gepland zal worden.

Om niet te wanhopig over te komen, is het verstandig om het gesprek rustig op te bouwen. Mocht je kiezen voor Pepper of Tinder, dan zou je in kunnen gaan op de foto’s die een match aan zijn of haar profiel heeft toegevoegd. In het geval van Tinder kun je het hebben over iemands hobby’s of bijvoorbeeld werk. Door in te gaan op iets wat een match in zijn of haar profiel vermeldt, laat je blijken dat je interesse hebt en dat je iemands profiel al wat beter hebt bekeken. Dit zal door iedereen gewaardeerd worden! Daarbij heb je op deze manier direct gespreksstof om het gesprek op gang te brengen.

Jullie eerste date in Amsterdam via een datingsite

Heb je elkaar inmiddels al wat langer gesproken via de online datingsite? Dan kan het nu een goed moment zijn om het over een eerste date in Amsterdam te hebben. Het is sterk aan te raden om altijd eerst op een openbare plek af te spreken. Hier zijn vaak veel meer mensen aanwezig, waardoor gevaarlijke of ongewenste situaties voorkomen worden. Ook is de kans op nare stiltes tijdens de date kleiner, omdat er altijd wel wat om je heen gebeurt. Zo zal je minder gespannen aan je date in Amsterdam beginnen.

Amsterdam heeft van alles te bieden voor singles die een eerste date plannen. Zo zou je naar dierenpark Artis kunnen gaan, zou je Madame Tussauds kunnen bezoeken, of zou je een rondvaart kunnen ondernemen. Tijdens jullie uitje heb je bij al deze activiteiten wat te zien, maar wordt ook de mogelijkheid geboden om lekker samen te kletsen. Dit maakt deze activiteiten in Amsterdam geschikter voor een date, dan bijvoorbeeld een bezoek aan de bioscoop.

Sluit de dag af met een gezellig etentje

Wanneer het einde van jullie date nadert, kun je de gezellige dag afsluiten met een etentje in Amsterdam. Zeker in het centrum van de stad zijn voldoende leuke restaurantjes te vinden, waar je de dag nog eens door kunt spreken. Ook biedt het je de mogelijkheid om het alvast te hebben over een volgende date! Het etentje hoef je vooraf nog niet af te spreken, maar kun je op het moment zelf voorstellen aan je date. Zo zit je nergens aan vast en kun je de date ook na jullie activiteit beëindigen, als blijkt dat jullie toch minder goed bij elkaar passen.