Dating via Tinder: hoe gaat dit in z’n werk?

Dating via Tinder: hoe gaat dit in z’n werk?

Tinder heeft in de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Niet alleen onder jongeren, ook voor volwassenen is Tinder een zeer geschikte manier om een nieuwe partner te vinden. Doordat Tinder gratis te gebruiken is, heeft deze datingapp steeds meer gebruikers gekregen in de afgelopen tijd. Aan de ene kant biedt dit je alle mogelijkheden om een geschikte partner te vinden. Aan de andere kant zorgt het er ook voor, dat het aantal nepprofielen toeneemt. Wees hier alert op tijdens het zoeken naar een leuke date op Tinder!

In dit artikel vertellen we je meer over daten via Tinder. Hoe vind je een leuke partner? Hoe voorkom je dat de date op een seksdate uitloopt, terwijl je zelf op zoek bent naar een vaste partner? Enzovoorts. Zo kun je goed voorbereid aan je datingavontuur op deze datingapp beginnen!

Een aantrekkelijk profiel is het halve werk

Voordat je op zoek gaat naar een leuke date via Tinder, is het belangrijk om je profiel een invulling te geven. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je twee of drie foto’s aan je profiel toevoegt, zodat een geïnteresseerde single direct kan zien hoe je eruitziet. Met één foto is dit beeld vaak niet compleet, waardoor je er verstandig aan doet om meerdere foto’s aan je profiel toe te voegen. Daarbij biedt Tinder je de mogelijkheid om een korte introtekst aan je profiel toe te voegen. Vertel in de introtekst in een of twee regels iets over jezelf! Wat zijn je sterke punten? Ben je bijvoorbeeld erg grappig of sportief? Naar wat voor single man of vrouw ben je op zoek? Enzovoorts.

Door je verwachtingen in deze korte introtekst kenbaar te maken aan andere singles, weten zij meteen wat ze aan je hebben. De een is op zoek naar een seksdate, de ander zoekt een vaste partner. Wanneer je aangeeft geen belang te hebben bij seksdates is de kans klein dat singles die dit wel zijn, je een “like” geven. Het kan erg vervelende situaties opleveren als je een match hebt met iemand die alleen uit is op seks, terwijl jij dit niet bent.

Op zoek naar je eerste match

Nu je eigen profiel gevuld is, ben je klaar om op zoek te gaan naar een eerste match. Bij Tinder kun je zelf aangeven in welke straal rondom je eigen woonplek gezocht moet worden naar matches. Daarbij kun je instellen binnen welke leeftijdscategorie je potentiële matches moeten vallen. Het kan geen kwaad om deze grenzen vrij ruim in te stellen, om te voorkomen dat je de man of vrouw van je dromen misloopt. Is het instellen van je interesses gelukt? In dat geval kan je zoektocht naar een nieuwe partner beginnen! Wanneer je naar het hoofdscherm van Tinder navigeert, zullen de eerste singles getoond worden. Houd er rekening mee dat je tegenwoordig een x aantal keer op “like” kunt drukken. Daarna moet je een aantal uur wachten, of een premium lidmaatschap nemen. Wees om deze reden kritisch bij het selecteren van je matches.

Een gesprek beginnen op Tinder

Het leuke aan Tinder is het feit dat je de profielen van andere maar een korte tijd kunt bekijken. Net zoals dat zij jouw profiel niet meer kunnen zien als ze deze hebben weggeveegd. Daarbij is het niet direct mogelijk om een gesprek met een leuke single aan te gaan. Je kunt pas met elkaar chatten, op het moment dat jullie beiden hebben aangegeven hier interesse in te hebben. Zo wordt voorkomen dat je lastiggevallen wordt door mensen die je helemaal niet leuk vindt. Andersom kan het om deze reden ook voorkomen, dat je uiteindelijk nooit met singles zal spreken, als zij jou niet leuk genoeg vinden.

Een eerste kennismaking via Tinder

Na het vinden van je eerste matches op Tinder, is het zaak om elkaar beter te leren kennen. Bij deze eerste kennismaking kun je onder meer ingaan op de foto’s en de korte introtekst die een single aan zijn of haar profiel heeft toegevoegd. Ook kun je iets vertellen over je eigen introtekst en foto’s! Was je bijvoorbeeld op een droomvakantie toen een van je foto’s gemaakt werd? Heb je een leuk huisdier, die op de foto’s zichtbaar is? Enzovoorts. Zo heb je direct leuke gespreksonderwerpen, om te voorkomen dat het gesprek al snel stilvalt. Op Tinder geldt een soort ongeschreven regel, dat mannen het gesprek moeten beginnen. Dit is natuurlijk niet waar! Je kunt ook als vrouw een gesprek aanknopen, om die man van je dromen niet te laten gaan zonder een gesprek te hebben gevoerd. Mocht een gesprek toch niet bevallen, dan kun je een match weer verwijderen en op zoek gaan naar nieuwe singles.

Bouw je gesprekken rustig op

Hoewel een deel van de gebruikers van Tinder op zoek zal zijn naar een snelle seksdate, geldt dat niet voor iedereen. Om die reden is het belangrijk om een gesprek rustig op te bouwen en niet direct aan te dringen op een eerste date. Die date kan immers altijd nog komen! Ook kunnen mensen het vervelend vinden, als je direct na het versturen van een bericht reageert. Ben je misschien wanhopig op zoek naar een liefde? Heb je geen geduld? Enzovoorts. Bouw het gesprek rustig op en leer elkaar eerst beter kennen. Wanneer je zeker weet dat jullie bij elkaar passen, kun je een eerste date bespreekbaar maken.

Een originele eerste date bedenken

Doordat je elkaar buiten Tinder om nog nooit gezien hebt, is het bij een eerste date verstandig om op een neutrale locatie af te spreken. Denk bijvoorbeeld aan een bioscoop, een café in het centrum van de stad, enzovoorts. Zo zullen er altijd mensen in je omgeving zijn, mocht blijken dat je match veel minder leuk is dan dat hij of zij leek! Afspreken bij iemand thuis is onverstandig en kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Je weet immers niet zeker of iemand zijn of haar eigen foto’s gebruikt heeft, of de foto’s van andermans Facebook-profiel gestolen heeft.

Tip: spreek elkaar eerst nog een paar keer via FaceTime of bijvoorbeeld via Skype! Zo weet je zeker dat degene van Tinder ook echt degene is met wie je straks een date hebt.

Des te origineler een eerste date is, des te leuker zal je het vaak ook hebben! Ga bijvoorbeeld samen sporten om het ijs meteen te breken. Of wat te denken van een bezoek aan een museum? Zo kun je direct laten zien hoe intellectueel je bent! Veel singles vinden dit aantrekkelijk. In het bijzonder wanneer je zelf hebt voorgesteld om naar een museum te gaan.