De leukste datingsites voor jongeren

De leukste datingsites voor jongeren

Wanneer je denkt dat online dating alleen interessant is voor ouderen, heb je het mis. Steeds meer jongeren gebruiken datingsites om de liefde van hun leven te vinden! Naast jongeren die op zoek zijn naar een vaste partner, zoeken jongeren ook regelmatig naar seksdates met leeftijdsgenoten. Naarmate jongeren ouder worden, beginnen zij steeds meer te experimenteren met seks. Op het moment dat je nog geen vaste partner hebt, kan het heel aantrekkelijk zijn om voor een one-night-stand te kiezen. Waar je deze bedpartner vroeger in de kroeg leerde kennen, doe je dat nu op een van de datingsites voor jongeren!

Houd er rekening mee dat de meest bekende datingsites niet altijd geschikt zijn voor jongeren met een leeftijd jonger dan 25 jaar. Veel datingsites stellen daarbij de eis dat leden minimaal 18 jaar oud moeten zijn om deel te kunnen nemen.

Matches leren kennen via sociale media

Een van de mogelijkheden om als jongere nieuwe mensen te leren kennen, is het gebruik van sociale media. Voeg bijvoorbeeld mensen toe op Facebook, volg profielen op Instagram en zoeken naar leuke accounts op Snapchat. Naarmate je iemand een langere tijd gevolgd hebt, zal je een goed beeld gekregen hebben van zijn of haar interesses. Sluiten deze interesses bij die van jezelf aan? In dat geval kun je de mogelijke match een berichtje sturen, of bijvoorbeeld reageren onder zijn of haar foto’s. De kans bestaat dat je een berichtje terugkrijgt en dit het begin is van een aantal leuke dates.

Op Facebook zal niet iedereen je zomaar toevoegen. Wees niet teleurgesteld als een leuke match je vriendschapsverzoek niet accepteert. Dit gebeurt namelijk ook op datingsites! Een potentiële match zal je verzoek alleen accepteren als hij of zij openstaat voor een date via Facebook. Het voordeel aan bijvoorbeeld Instagram is dat je profielen vaak direct kunt volgen. Er zijn echter ook profielen die gesloten zijn, waardoor je eerst om toegang tot het profiel moet vragen.

Dating voor jongeren via Tinder

Naast de mogelijkheid om een match te zoeken via sociale media, kun je ook via Tinder aan leuke matches komen. Tinder heeft in de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen onder een groot publiek. Dit maakt dat steeds meer mensen zich hiervoor inschrijven! Het aanmaken van een nieuw profiel is op Tinder heel eenvoudig. Na het downloaden van de app op je mobiele telefoon of tablet kun je een account creëren via je profiel op Facebook. Voeg vervolgens een aantal foto’s aan je profiel toe, schrijf een korte introductietekst en geef je voorkeuren aan. Zoek je bijvoorbeeld matches in een bepaalde leeftijdscategorie? Wil je dat matches op fietsafstand bij je vandaan wonen? Enzovoorts.

Is het aanmaken van een profiel op Tinder gelukt? In dat geval kan het zoeken naar een leuke match beginnen! Je kunt profielen “liken” of “wegvegen”. Als een profiel jou ook een “like” gegeven heeft, zullen jullie een match worden. Nu is het mogelijk om elkaar berichten of foto’s toe te sturen. Start het gesprek rustig op en val niet direct met de deur in huis! Wat zijn de verwachtingen van je match? Is hij of zij op zoek naar een vaste relatie, of naar een seksdate? Enzovoorts. Het is belangrijk om jullie verwachtingen te bespreken, om teleurstellingen te voorkomen.

Online datingsites voor jongeren

Een derde mogelijkheid om te daten met leeftijdsgenoten, is het gebruik van online datingsites. Er zijn verschillende datingsites waar je vanaf je 18e een account aan kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan datingsites als Pepper, Relatieplanet en Badoo. Ieder van deze online datingsites voor jongeren bieden hun eigen voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat je bij Pepper matches kunt vinden door naar iemands fotocollage te kijken? Geen uitgebreide profielomschrijvingen, maar een simpele fotocollage om jezelf aan andere leden van de datingsite voor te stellen. Deze unieke vorm van het zoeken van matches maakt dat je direct een goed beeld krijgt van een mogelijke match. Een ander voordeel aan Pepper is dat je voldoende gespreksstof overhoudt om het gesprek met een match op gang te brengen. Je zal immers nog weinig over zijn of haar hobby’s weten! Of wat te denken van zijn of haar werk en opleiding?

Tip: wanneer je een leuke match gevonden hebt, kun je hem of haar ook aanspreken op de foto’s in zijn of haar profiel. Welke foto vond je het leukst? Mogelijk heb je een vraag over hetgeen je op de foto’s in de collage ziet staan?

Dating voor jongeren via Relatieplanet en Badoo

Niet alleen Pepper is een bekende online datingsite voor jongeren. Ook Relatieplanet en Badoo zijn twee geliefde datingsites! Houd er rekening mee dat je hier naast jongeren ook oudere singles vindt. Zeker voor jonge dames kan dit gevolgen hebben. Zij kunnen benaderd worden door oudere mannen, die op zoek zijn naar een jongere vriendin. Geef duidelijk aan dat je hier niet van gediend bent, als je op zoek bent naar een leeftijdsgenoot. Je maakt dit onder meer duidelijk door dit vooraf in je profiel aan te geven.

Bij Relatieplanet zijn de meeste gebruikers ouder dan 25 jaar. Dit betekent echter niet dat er geen mogelijke matches van tussen de 18 en 20 jaar op het datingnetwerk actief zijn! Reden genoeg om een poging te wagen. Badoo kent juist een wat jonger publiek! Dit maakt de kans dat je op Badoo een match vindt groter dan in het geval van Relatieplanet. Naast mogelijke partners die je via Badoo kunt leren kennen, vind je hier ook vrienden voor het leven.

Een eerste date voor jongeren

Heb je een leuke match gevonden via sociale media of een van de beschreven online datingsites voor jongeren? Organiseer in dat geval een eerste date met z’n tweeën! Voordat je gaat daten doe je er verstandig aan, om elkaar beter te leren kennen. Spreek elkaar bijvoorbeeld een paar keer telefonisch of via een webcam. Zo weet je zeker dat degene met wie je een date denkt te hebben, ook echt degene van de leuke foto’s op zijn of haar profiel is. Ook doe je er verstandig aan om een eerste date altijd op een neutrale locatie af te spreken.

Mijn ouders vinden mijn match niet leuk: wat nu?

Online dating heeft in de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit gewonnen onder een groot publiek. Niet alleen ouderen weten de verschillende datingnetwerken steeds vaker te vinden. Ook jongeren wagen regelmatig een gokje, in hun zoektocht naar een leuke vriend of vriendin! Wanneer je eenmaal een match gevonden denkt te hebben, wil je hem of haar zo snel mogelijk aan je familie voorstellen. Je bent immers blij met je nieuwe partner, die nu deel is van de familie. Hoewel ouders in veel gevallen leuk om het nieuws zullen reageren, kunnen zij ook minder enthousiast zijn. Hoe zorg je in dit geval dat je ouders je match alsnog leuk vinden? Op welke manier voorkom je ruzie binnen de familie?

In dit artikel vertellen we je meer over de problemen die kunnen ontstaan, als je ouders niet blij zijn met de gevonden match. Het kan voor pijnlijke situaties zorgen, omdat je zelf erg verliefd geworden bent! Schiet niet direct in de stress en ga het gesprek aan met je ouders.

Redenen voor verontruste ouders

Er zijn verschillende redenen te bedenken, die maken dat je ouders verontrust kunnen zijn over je gevonden match. In het geval van jongeren gaat het hierbij vaak om een leeftijdsverschil. Jonge meiden zijn vaak sneller volwassen dan jongens, waardoor de meiden op jongens van een iets hogere leeftijd vallen. Denk aan een relatie tussen een 16-jarig meisje en een 20-jarige jongen. Ook kan het voorkomen dat je als jonge vrouw benaderd bent door een veel oudere man. Denk aan een man van in de 30, die zoekt naar een jongere partner. Het is een heel logisch idee, dat je ouders niet direct op een dergelijke match zitten te wachten.

Onder meer het verschil in levenservaring kan hier een rol in spelen. Een wat oudere jongen kan bijvoorbeeld sneller toe zijn aan seks, terwijl jij dit nog niet bent. Om je vriend niet te verliezen kun je geneigd zijn om mee te gaan in de wensen van je vriend. Hoewel dit niet zou moeten, is het helemaal niet gek als het zo loopt! Op het moment dat het toch niet blijkt te klikken met je vriend, krijg je hier wellicht spijt van. Daarbij kan het voorkomen dat je vriend al op zichzelf woont, terwijl jij nog bij je ouders leeft. Voor je ouders zal het een vervelende gedachte zijn, dat je straks steeds meer van huis bent. Zij verliezen hiermee immers een deel van hun controle.

Verschil in afkomst en religie van je partner

Naast het verschil in leeftijd, kan ook het verschil in de religie en afkomst van je match een rol spelen in de ongerustheid van je ouders. Mogelijk is je match als vluchteling of voor zijn/haar werk naar Nederland gekomen. Het kan voorkomen dat je match maar een verblijfs-/werkvergunning van een paar jaar heeft. Als deze vergunning verlopen is, zal je match teruggaan naar zijn eigen land. Dit betekent dat jij zonder je partner komt te zitten, of met hem/haar mee moet naar het buitenland. Niet iedere ouder vindt dit een fijn idee! In het bijzonder wanneer het om een onrustig land gaat met een grote mate van politieke instabiliteit.

Een soortgelijke situatie kan zich voordoen op het gebied van religie. Hoewel de verschillende godsdiensten in grote lijnen op elkaar lijken, kunnen er verschillen in opvattingen bestaan. Wat binnen je eigen gezin heel normaal is, kan voor je match erg kwetsend zijn. Andersom geldt dit natuurlijk ook! Voor je ouders is het geen fijn idee, als zij zich voortdurend moeten aanpassen aan de behoeftes van je match.

Of wat te denken van het uithuwelijken van jonge meiden? In andere religies is dit heel normaal, waardoor je kort na het vinden van je match al trouwt. Veel Nederlandse singles trouwen pas ver na hun 20e, waardoor een dergelijke situatie niet even fijn gevonden wordt door de meeste ouders. Veel ouders denk dat je voor je 20e nog geen vaste partner voor de rest van je leven kunt vinden. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn!

Een gesprek met je ouders voeren

Om te voorkomen dat je ouders onnodig ongerust worden, of om de bestaande ongerustheid weg te nemen, is het raadzaam om het gesprek aan te gaan. Vertel bijvoorbeeld wat je zo leuk aan je match vindt. Waarom ben je juist op hem of haar gevallen? Daarbij kun je aangeven dat het vinden van een match niet direct betekent, dat jullie een relatie hebben. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst een aantal maanden met elkaar te daten. Na een aantal dates zullen je ouders aan het idee gewend zijn, waardoor je match makkelijker geaccepteerd zal worden.

Tip: spreek na een aantal dates af met je ouders erbij! Ga bijvoorbeeld samen naar de film, bowlen of huur fietsen om een stad beter te leren kennen. Zo zien je ouders hoe leuk je match is!

Vergeet daarbij niet dat het uiteindelijk om je eigen leven gaat. Probeer dit op een rustige manier aan je ouders uit te leggen. Hoewel je nu misschien nog wat jonger bent, zal je straks ook op jezelf gaan wonen. Op dat moment hebben je ouders geen volledige controle meer over wat je op dat moment doet. Door je match nu al te leren kennen, kunnen ze je met een gerust hart op kamers laten gaan tijdens je studententijd! Daarbij kunnen je ouders wellicht tal van leuke dingen leren van je internationale match.

Betrek je ouders in het datingproces

Nog verstandiger is het om je ouders bij het datingproces te betrekken. Dit klinkt wellicht wat gek, want online dating is toch iets persoonlijks? Hoewel dit normaal ook zo is, kan het geen kwaad om je matches af en toe aan je ouders te laten zien. Ook als je nog helemaal niet het idee hebt dat je daadwerkelijk zal gaan daten met een van de matches. Zo weten je ouders op wat voor types je valt, hoe oud deze jongens of meiden zijn, enzovoorts. Het geeft je ouders de tijd om in de aanloop naar een eerste serieuze date te wennen aan het type match waarop je valt. Vervelende situaties worden op deze manier voorkomen.