Ik word genegeerd op een datingsite, wat nu?

Ik word genegeerd op een datingsite, wat nu?

Veel leden van online datingsites hebben een hekel aan matches, die hen negeren tijdens een gesprek. Vaak heb je geen idee waarom leden je spontaan zijn gaan negeren, of hoe je het contact weer op kunt pakken. Het is immers zonde, als die leuke match geen contact meer met je wil! Gelukkig zijn er verschillende trucjes om te voorkomen, dat andere leden je gaan negeren. Vaak is het makkelijker om te voorkomen dat ze je negeren, dan om het contact te herstellen. Er moet immers een reden zijn, dat die leuke match je negeert.

Tip: probeer niet direct aan jezelf te twijfelen als een leuke match niet meer reageert! Net als jij misschien hebt, heeft ook je match mogelijk meerdere contacten tegelijkertijd. Het kan zodoende voorkomen dat je match een leuke single gevonden heeft en niet meer actief is op de datingsite om het contact met anderen te onderhouden.

Raak niet te snel in paniek op datingsites

Allereerst is het erg belangrijk om niet te snel in paniek te raken, als een match niet meer reageert op je berichten. Voorkom dat je meerdere berichten achter elkaar stuurt, zonder dat de match op je berichten reageert. Het kan immers voorkomen dat je match tijdelijk in het buitenland zit en hier geen internet heeft. Waar jij dit zelf misschien aan je matches zou hebben gemeld, geldt dit niet voor iedereen. Ook kan het voorkomen dat je match tijdelijk wat afstand wil nemen van de datingsites, bijvoorbeeld door een sterfgeval in zijn of haar familie. Om te voorkomen dat je erg opdringerig overkomt, is het belangrijk om het geduld te bewaren. Mocht de match na een week nog niet hebben gereageerd, dan kun je altijd nog een eerste herinnering sturen.

Daarbij is het belangrijk om je te beseffen dat er vaak duizenden singles op een datingsite actief zijn. In het bijzonder op datingsites als Lexa en Relatieplanet. De kans dat je naast die ene leuke match een andere geschikte match vindt, is zodoende vrij groot. Zoals ook eerder in dit artikel beschreven werd, is het belangrijk om niet te snel aan jezelf te gaan twijfelen. Als deze ene match je blijft negeren, zijn er nog tal van andere leuke single mannen en vrouwen die op je gezelschap zitten te wachten!

Mannen communiceren anders dan vrouwen

Wat voor jou als negeren kan voelen, is voor een ander een teken van drukte. Mannen en vrouwen communiceren ieder op hun eigen manier. Waar een vrouw vaak zoekt naar een intensief contact om alles te kunnen delen, zijn mannen zeker in het begin vaak wat afstandelijker. Zij verwerken gebeurtenissen zelf of met vrienden, maar hebben hier niet direct hun matches op datingsites voor nodig. Ook zal een man minder snel mededelen dat hij enige tijd afwezig is. Iets wat bij een vrouw vaak wel gebeurt. Houd dit in je achterhoofd als je genegeerd denkt te worden door een van je matches.

Redenen om matches op datingsites te negeren

Reeds werden al verschillende redenen genoemd, die kunnen verklaren waarom mannen en vrouwen hun matches op datingsites negeren. Met name drukte of een droevige gebeurtenis zijn veel gehoorde redenen onder singles op datingsites. Er kan echter ook wat anders spelen! Mogelijk heeft een match geen interesse meer in je, waardoor hij je negeert zonder dit aan je te melden. Een dergelijke situatie kun je vaak al in een vroeg stadium aan zien komen. Hoe geïnteresseerd is je match tijdens jullie eerste gesprekken? Vraagt een match door op eerdere vragen, of zijn het meer algemene vragen over je leven? Ben jij misschien de enige die vragen stelt? Enzovoorts. Het zijn tekenen dat een match minder geïnteresseerd is in jou, dan jij in hem of haar bent.

Ook kan een single zich in het nauw gedreven voelen. Dit is vaak het geval als je zeer intensief contact met elkaar hebt. Na een paar dagen chatten kan je match even wat tijd voor zichzelf nodig hebben, om alles te verwerken. Vindt hij of zij je echt bij hem of haar passen? Welke overeenkomsten hebben jullie en aan welke punten zouden jullie in een eventuele relatie moeten werken? Enzovoorts. Juist in deze situatie is het belangrijk om niet in paniek te raken en zeker niet wanhopig te worden. De kans is groot dat je match het contact op een lager pitje zet en enkele dagen later weer actiever wordt. Dit kan een goed teken zijn, want blijkbaar ziet je match je toch echt zitten.

Op zoek naar nieuwe matches op datingsites

Wanneer een match je is gaan negeren, kan het na enige tijd het overwegen waard zijn om op zoek te gaan naar nieuwe matches. Vaak hebben leden van datingsites meerdere matches, met wie zij tegelijkertijd contact houden. De kans is immers relatief klein, dat je eerste match meteen degene is met wie je een vaste relatie krijgt! Door met meerdere matches contact te houden, is de kans groter dat je binnen een redelijke termijn een leuke partner treft. Het is vanzelfsprekend minder slim om tegelijkertijd met meerdere matches te daten. Wanneer een andere match van je dates hoort, zal hij of zij zich als snel op de tweede plaats gezet voelen. Dit kan ertoe leiden dat een match ervoor kiest om het contact te verbreken.

Ook is het verstandig om het contact met leden van datingsites altijd rustig op te bouwen. Val niet direct met de deur in huis, maar leer elkaar eerst beter kennen. Op basis van de verhalen die je met elkaar uitwisselt, krijg je een beter beeld van elkaar. Past iemand echt bij je? Hebben jullie een toekomst samen? Enzovoorts. Houd het zeker in het begin bij enkele berichten per dag en bouw dit door de tijd heen op, mits jullie hier behoefte aan hebben. Ook kan het leuk zijn om het chatten via een online datingsite na verloop van tijd te vervangen door een telefoongesprekken. Vaak zijn telefoongesprekken persoonlijker en is het lastiger om iemand anders te negeren. Mocht iemand plotseling niet meer willen bellen, dan kun is het wellicht slim om je op een andere match te richten.