online dating tips voor het beste eerste bericht

online dating tips voor het beste eerste bericht

Via online dating een leuke single leren kennen, maar weet je niet goed welk eerste bericht je haar moet sturen? Of probeer je regelmatig leuke berichten, maar krijg je daar eigenlijk nooit een reactie op? Met een paar handige tips kunnen we de reactie op jouw eerste bericht garanderen. Als eerste stap naar een leuk contact, zodat er wellicht zelfs iets heel moois uit kan groeien.

Het gaat bij de eerste berichten om het goed verdiepen in de profieltekst van de ander. Neem daar echt even de tijd voor om… Vervolgens geen eerste bericht te sturen. Stuur iets anders, waarna je de kans hebt om de nieuwsgierigheid te prikkelen. Praat tenslotte niet over jezelf maar over de single waarmee je graag contact wilt. Zo krijg je gegarandeerd een reactie, waardoor je via online dating veel meer leuke singles kunt leren kennen.

Verdiepen: lees haar profieltekst

Stuur nooit zomaar een eerste bericht, voordat je goed weet wie je eigenlijk voor je hebt. Vrouwen houden ervan als je moeite voor ze doet. En belangrijker nog, als je laat zien dat je die moeite hebt gedaan.

Neem daarom even goed de tijd om haar profieltekst te lezen. Leg het weg en lees die daarna nog een keer door, op zoek naar nieuwe informatie die je eerder nog niet zag. Naarmate je de tekst vaker leest kun je tussen de regels door lezen waar het haar echt om gaat.

Je maakt het voor jezelf makkelijker om het in je bericht niet te hebben over dat ze er ‘leuk uitziet’ of een ‘mooi figuurtje’ heeft. Zaken waar vrouwen echt niet op zitten te wachten en die ze online veel vaker horen. Neem even de tijd om haar een beetje te leren kennen, zodat je na kunt gaan wat zij belangrijk vindt en jij daar vervolgens op in kunt spelen.

Stuur niet meteen een bericht

Maar, niet te snel. Het is belangrijk om niet meteen een eerste bericht te sturen. In plaats daarvan kun je gebruik maken van leuke emoticons, een ‘por’ of ene andere mogelijkheid om even contact op te nemen.

Op die manier houd je het laagdrempelig en zorg je ervoor dat je als het ware het ijs kunt breken. Zonder hoogstaande verwachtingen en hoogdravende teksten. In plaats daarvan houd je het expres heel eenvoudig, waardoor ze jouw profiel in ieder geval een keer zal bekijken. Het is daarna natuurlijk niet aan de vrouw om contact met je op te nemen, maar op sommige datingsites kun je in ieder geval zien dat ze je profiel bekeken heeft. Is dat het geval, bijvoorbeeld dankzij een profielfoto die de aandacht trekt? Dan is dat het signaal om haar een eerste bericht te sturen, waarop je met een paar slimme tips gegarandeerd een reactie krijgt.

Prikkel de nieuwsgierigheid

Prikkel in het eerste bericht dat je tijdens online dating verstuurt in ieder geval haar nieuwsgierigheid. En dat begint met de titel, die je dus niet voorziet van iets saais als ‘hoi’, ‘hallo’ of ‘zullen we chatten’. Stuk voor stuk afgezaagd, waardoor je net zo goed geen bericht had kunnen sturen.

In plaats daarvan moet je het helemaal omdraaien. ‘Doe jij wel eens iets dat eigenlijk niet mag’ is veel sterker, omdat je daarmee meteen de nieuwsgierigheid prikkelt. Of gebruikt ‘Over betoverde zwanen en welwillende watervogels’, waarmee je meteen de aandacht trekt. Kies een opvallende invalshoek, en zorg er uiteraard wel voor dat je het dichtbij jezelf houdt en je een uitleg klaar hebt om het gesprek met haar aan te kunnen gaan.

Je krijgt gegarandeerd een reactie op je eerste bericht met een dergelijke titel. Bovendien heb je meteen iets om het met haar over te hebben, zodat jullie in gesprek raken en je aan de slag kunt met online dating.

Praat niet over jezelf

Probeer het zowel in het eerste bericht tijdens dating als tijdens de rest van het gesprek zo min mogelijk over jezelf te hebben. Gebruik jouw kennis van haar profieltekst om gerichte (open!) vragen te stellen. Haak daar vervolgens op in. Lees haar reacties en lees die daarna nog een keer terug, voordat je zelf reageert. Probeer opnieuw tussen de regels door te lezen, zodat je door kunt vragen en echt interesse kunt tonen.