Online dating voor alleenstaande ouders

Online dating voor alleenstaande ouders

Als alleenstaande ouder heb je het vaak erg druk! Het merendeel van de tijd richt je je aandacht op de kinderen, gecombineerd met de tijd die je aan je werk besteedt. Dit maakt dat het erg lastig is om een leuke partner te vinden, om de rest van je leven mee te delen. Ook als alleenstaande moeder of vader wil je immers een leuke partner aan je zijde hebben! Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om alleenstaande ouders te treffen voor een eerste date. Maak bijvoorbeeld gebruik van een online datingsite, waarop je in contact kunt komen met andere leuke singles met of zonder kinderen. In dit artikel vertellen we je meer over online dating voor alleenstaande ouders! Het aanbod aan datingsites voor deze doelgroep is de afgelopen jaren sterk gegroeid.

Voordat je aan een eerste date met een potentiële nieuwe partner denkt, is het belangrijk om over je ex-partner heen te komen. Het kan erg lastig zijn om je te focussen op een date, terwijl je ex-partner nog in je achterhoofd zit! Niet alleen zal je een nieuwe partner hierdoor sneller met je ex-partner vergelijken, ook bekoelt het de sfeer vaak tussen jou en je nieuwe partner. Op het moment dat je nauwelijks meer aan je ex-partner denkt, ben je toe aan een nieuwe partner!

Een geschikte datingsite voor alleenstaande ouders

Voor alleenstaande ouders is de stap soms behoorlijk groot, om het contact te leggen met een single zonder kinderen. Voor deze single kunnen je kinderen immers een obstakel vormen, waarmee je liever niet geconfronteerd wordt. Zeker niet, als je denkt de man of vrouw van je dromen te hebben gevonden! Gelukkig zijn er speciale datingsites, waarop alleenstaande ouders zich verzamelen. Daarbij kan het natuurlijk het proberen waard zijn, om een single man of vrouw te vinden op een datingsite voor singles zonder kinderen. Bekende online datingsites zijn bijvoorbeeld Lexa, Relatieplanet, enzovoorts.

Datingsite voor alleenstaande vaders

Een voorbeeld van een datingsite voor alleenstaande ouders, is datingsite Alleenstaande-papas.nl. Zoals de naam al zegt richt deze datingsite zich op alleenstaande vaders! Zij kunnen via deze website in contact komen met leuke single vrouwen met of zonder kinderen. Voor alleenstaande vaders is het een fijn idee, dat de leden van deze datingsite zich bewust hebben aangemeld om een vader met kinderen te daten. Sommige vrouwen vinden het heel sexy als je al kinderen hebt! Dit geeft immers ook aan, dat je vaak al erg volwassen bent. Iets wat bij jongere mannen lang niet altijd het geval is.

Alleenstaande moeders daten online

Naast de datingsite voor alleenstaande vaders, is er een soortgelijke website voor alleenstaande moeders. Deze datingsite vind je op Alleenstaande-mamas.nl en is qua opbouw hetzelfde als de datingsite voor alleenstaande vaders. Maak een account op de datingsite aan, om een leuke single man te vinden! Het kan voorkomen dat de mannen op deze datingsite zelf ook kinderen hebben. De intuïtieve werking van beide datingsites voor alleenstaande ouders maakt dat je de verschillende functies binnen het datingnetwerk snel gevonden hebt. Naar wat voor single moeder ben jij op zoek?

Daten op een algemenere datingsite

Zoals reeds beschreven werd kun je niet alleen voor een specifieke datingsite als Alleenstaande-papas.nl of Alleenstaande-mamas.nl kiezen. Je kunt je namelijk ook op een algemenere datingsite aanmelden. Lexa en Relatieplanet zijn hier de meest bekende voorbeelden van. Ook Pepper.nl heeft in de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen onder single mannen en vrouwen. Houd er bij het aanmaken van een profiel op deze datingsites rekening mee, dat niet ieder lid geïnteresseerd zal zijn in een man of vrouw met kinderen. Het kan dus voorkomen dat een leuke match afhaakt, als je vertelt dat je al een of meerdere kinderen hebt.

Om een dergelijke situatie te voorkomen, kun je dit op je profiel vermelden. Vaak is een van de vragen bij het invullen van een profiel of je kinderen hebt. Geef hierbij eerlijk aan dat dit het geval is! Ook heb je op veel datingsites ruimte om zelf een kort verhaal te typen. Beschrijf in dit verhaal dat je een alleenstaande moeder of vader bent, die ontzettend trots is op zijn of haar kinderen. Je kunt hier ook vermelden hoe vaak de kinderen bij je zijn. Zo weet een potentiële match dat je voldoende tijd hebt voor leuke dates, of dat je juist erg krap in de tijd zit (als je kinderen bijvoorbeeld altijd bij je zijn). Door een zo realistisch mogelijk beeld te schetsen, zal het voor matches geen teleurstelling zijn als blijkt dat je een kind hebt.

Introduceer je nieuwe partner niet te snel

Voorkom dat je kinderen direct in contact komen met je nieuwe partner. Voor hen is het vaak lastig om te accepteren dat er een andere “vader” of “moeder” in huis komt. Zolang je zelf niet zeker weet dat jullie een vaste relatie opbouwen, is het raadzaam om het contact met de kinderen te vermijden. Het hangt er hierbij logischerwijs sterk van af, hoe oud je kinderen zijn. Voor oudere kinderen kan dit een makkelijkere stap zijn, dan voor wat jongere kinderen. Met name tieners en pubers hebben moeite met het accepteren van een nieuwe partner bij hun alleenstaande ouders.

Op het moment dat je er zeker van denkt te zijn dat jullie bij elkaar blijven, kun je de nieuwe partner introduceren. Neem je kinderen bijvoorbeeld mee naar een restaurant en geef vooraf aan dat je hier een nieuwe partner wilt introduceren. Druk je kinderen op het hart dat je dit stapsgewijs zal doen en dat je nieuwe partner niet direct bij jullie in huis zal trekken. Zo kunnen je kinderen heel geleidelijk aan je nieuwe partner wennen! Dit komt de sfeer binnen jullie gezin zeer waarschijnlijk ten goede.

Nieuwe partner vinden zonder datingsites

Naast de mogelijkheid om een online datingsite voor alleenstaande ouders te gebruiken, kun je ook op een sportclub gaan. Op sportclubs vind je vaak veel meer singles! Daarbij is het heel leuk om samen met anderen te sporten. Je zult elkaar steeds beter leren kennen, wat op den duur tot een relatie kan leiden. Veel alleenstaande ouders gaan bijvoorbeeld bij een hardloopclub, doen mee aan groepslessen bij de sportschool, enzovoorts. Dit kun je zelf indelen en maakt je niet te afhankelijk van tijden.