Online dating voor het vinden van open relaties

Online dating voor het vinden van open relaties

Steeds meer mensen die gebruik maken van online datingsites, zijn op zoek naar een partner voor een open relatie. Een open relatie biedt je verschillende voordelen ten opzichte van een vaste relatie. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je bij een open relatie de mogelijkheid hebt om met andere singles te flirten, zonder dat je raar wordt aangekeken door je partner. Het is niet per definitie zo, dat een open relatie gericht is op seksueel contact met een andere single. In veel gevallen is dit echter wel het doel van dit type relatie. Open relaties komen bijvoorbeeld ook voor tussen twee senioren. Zij hebben geen behoefte aan seks of een vaste relatie, maar vinden het wel prettig om af en toe een knuffel te kunnen geven of een keer uiteten te kunnen gaan. In zo’n geval kan een open relatie de uitkomst bieden!

Het vinden van een partner voor een open relatie is niet altijd eenvoudig. In het bijzonder wanneer het om een seksueel getint contact gaat tussen jou en je partner. Gelukkig zijn er verschillende datingsites, waarop je op zoek kunt gaan naar gelijkgestemden. Houd er rekening mee dat datingsites als Lexa en bijvoorbeeld Relatieplanet vaak gericht zijn op vaste relaties tussen singles.

Open relaties voor mensen met een partner

Niet alleen voor singles kan een open relatie interessant zijn. Ook stellen overwegen steeds vaker om een open relatie aan te gaan naast hun eigen partnerschap. Dit doen zij bijvoorbeeld om de spanning in de relatie te houden. Wanneer je jaren bij dezelfde partner bent, kan het op den duur steeds minder spannend worden tijdens het hebben van intiem contact met elkaar. Door voor een open relatie te kiezen, kun je deze spanning terugbrengen in de relatie! In het bijzonder wanneer je bijvoorbeeld voor seks met drie personen kiest. Ook swingen is een vorm van het aangaan van een open relatie.

Onder swingen verstaan we het ruilen van partners. Net als het aangaan van open relaties is ook swingen een trend uit de afgelopen jaren. Steeds meer koppels zijn op zoek naar mogelijkheden om de spanning in hun relatie terug te brengen. Door af en toe seks te hebben met een andere “partner”, blijft een relatie spannend! Het is vanzelfsprekend erg belangrijk om het hier vooraf met je partner over te hebben. Het kan vervelende situaties opleveren, als je partner via anderen hoort dat je actief bent op online datingsites voor open relaties.

Hoe ga ik het gesprek aan met mijn partner?

Vaak blijkt het voor veel mensen behoorlijk lastig te zijn, om het gesprek aan te gaan als het gaat over open relaties buiten een vast partnerschap om. Hoe voorkom je dat je partner bij je weggaat, omdat hij of zij denkt dat je vreemdgaat? Het is belangrijk om het gesprek over een open relatie naast jullie huidige partnerschap rustig op te bouwen. Begin het gesprek bijvoorbeeld door aan te kaarten wat de positieve punten uit jullie relatie zijn. Vervolgens kun je langzaamaan naar de mindere punten werken. Het ontbreken van spanning in de relatie kan hier een voorbeeld van zijn. Op basis van deze negatieve punten kun je samen met je partner bespreken, op welke manier jullie deze punten kunnen oplossen. Door met het voorsteel van het aangaan van een open relatie te komen, kun je zelf ook een bijdrage leveren aan deze oplossingen.

Tip: maak samen regels over de handelingen die je wel en niet mag uitvoeren in een toekomstige open relatie!

Online datingsites voor een open relatie

Zoals eerder in dit artikel beschreven werd, zijn er verschillende datingsites die zich op het faciliteren van open relaties richten. Een voorbeeld van zo’n datingsite is bijvoorbeeld Second Love, een van de meest bekende datingsites. Ook NovaMora en C-Date zijn bekende online datingsites waarop je singles en stellen vindt, die zoeken naar een open relatie naast hun bestaande relatie. Onderstaand zullen we de verschillende online datingsites voor het opzetten van open relaties kort voor je toelichten.

Dating via datingsite Second Love

Second Love is een van de bekendste Nederlandse online datingsites, naast bijvoorbeeld Lexa en Relatieplanet. Het doel van Second Love is echter compleet anders, dan het doel van veel andere datingsites. Bij Second Love kun je een account aanmaken, om vervolgens naar gelijkgestemden te zoeken. Houd er rekening mee dat de meeste leden van Second Love op zoek zijn naar seksueel getint contact. Het gaat daarbij vaak om mensen met een bestaande relatie. Voor een vaste relatie ben je hier op de verkeerde plek!

Een open relatie starten via NovaMora

Een alternatief voor online datingsite Second Love is NovaMora. Het idee van deze datingsite komt in grote lijnen overeen met dat van Second Love. Je vindt hier stellen en singles, die zoeken naar anderen om een open relatie aan te gaan of een partnerruil op te zetten. De website heeft een betrouwbare uitstraling en een fijne vormgeving.

Seksdates met anderen via C-Date

Tot slot is ook C-Date het bekijken waard, wanneer je op zoek bent naar een spannende open relatie met een andere single of iemand met een bestaande relatie. Houd er rekening mee dat het merendeel van de leden van C-Date op zoek is naar erotisch contact. De kans is zodoende groot, dat het contact al na een eerste date zal verstommen.

Contact zoeken met gelijkgestemden op datingsites

Het zal niet altijd even gemakkelijk zijn om het contact aan te gaan met gelijkgestemden op online datingsites. Wat zijn iemands wensen? Wil iemand enkel erotisch contact, of is ook een vriendschappelijke band het overwegen waard? Enzovoorts. Net als bij het gesprek met je huidige partner, is het ook bij gesprekken op online datingsites belangrijk om het gesprek rustig op te bouwen. Val niet direct met de deur in huis, maar leer elkaar eerst beter kennen! Wanneer je het gevoel hebt dat je bij elkaar past, kun je een eerste date bespreken. Houd er rekening mee dat jullie mogelijk andere verwachtingen hebben. Bespreek jullie verwachtingen daarom altijd voor een eerste date. Zo kunnen teleurstellingen voorkomen worden!

Tip: zet je verwachtingen van een open relatie ook altijd in je profiel op een online datingsite.